Flora en fauna op Corfu en de Ionische eilanden

bloemen10
bloemen11
bloemen12
bloemen4
bloemen5
cactus2
cactusbloemen1
corfuwithsnow
cyclaam1
distel1sq
elia
elia2
elia3
grieksekruiden1
griekskoken1
lentebloei3
lentebloei4
lentebloei5
mimosa
najaarsbloei1
najaarsbloei10
najaarsbloei2
najaarsbloei3
najaarsbloei4
najaarsbloei5
najaarsbloei6
najaarsbloei7
najaarsbloei8
najaarsbloei9
pompoen1
sinaasappelboom1
sinaasappeloogst
sunsetonsea
uienbollen1
vlinder1sq
Bloemen zijn een wezenlijk element van Griekenland, en de Grieken zijn dol op bloemen. Waarschijnlijk zal een bloem of een heerlijk geurend takje basilicum (om achter het oor te steken) het eerste zijn dat u als welkomstgeschenk wordt aangeboden wanneer u een Grieks huis bezoekt.

Ook op de Ionische eilanden hebben de bewoners hun binnenplaatsjes vol staan met oude opgeschilderde blikken waarin ze bloemen en kruiden kweken. De meest voorkomende bloemplanten zijn bougainvillea, jasmijn, kamperfoelie, hibiscus, en verschillende soorten orchideeën.
 
Als u in het voorjaar door de velden loopt, komt u wilde papavers, margrieten, anemonen en buitengewoon veel bremstruiken tegen. Deze laatste bloeien tot in juni. Als u in april of mei de bergen in trekt, treft u daar onder andere wilde orchideeën, krokussen en vele soorten distels aan. Verder geuren het hele jaar door overal wilde kruiden, zoals tijm, oregano, salie, rozemarijn en marjolein. De bloemen en vooral ook de bloeiende tijm trekken ontelbare bijen aan, zodat er veel honing op de Ionische eilanden is. 

Op de Ionische eilanden komen ook veel cipressen voor die tot enorme hoogte groeien. Behalve cipressen zijn er veel platanen, wilde vijgenbomen, eucalyptussen, acacia's, palmen en judasbomen. Johannesbroodbomen en dennenbomen komen in mindere mate voor. Fruitbomen zoals appel-, peren-, sinaasappel-, citroen-, mandarijn-, perzik-, abrikoos-, kersen-, bananen-, en tamme vijgenbomen komt men overal tegen.  

Ieder jaar trekken enorme zwermen zwaluwen langs de Ionische eilanden. Ze maken, vooral in de zomerse avondschemering, zoveel kabaal dat ze een gesprek kunnen overstemmen. Vogelaars komen hier dik aan hun trekken: niet alleen kunnen ze hier nachtegalen, valken, bijeneters en veldleeuweriken, maar ook vluchten wilde eenden, kluten, aalscholvers en zelfs zilverreigers en de kroeskoppelikaan observeren.Tags: Agios MarkosAno KorakianaBarbatiCorfoeCorfuFietsenGouviaGriekenlandIefkasIonisch gebiedIonische eilandenKato KorakianaKerkyraKorfoeKorfuNisakiPaxos
FaLang translation system by Faboba