Vormen van zeilvakanties vanuit Gouvia marina op Corfu.

Overweegt u een zeilvakantie vanuit Gouvia marina op Corfu dan zijn er veel keuze mogelijkheden. We zetten ze even voor u op een rijtje:

Mono-hull zeiljacht of catamaran huren

De voor- en nadelen

- Op een monohull beleeft u meer het gevoel van de wind in de zeilen 
- Voor een monohull is meestal nog wel plek in drukke haventjes, met een catamaran daarentegen zult u vaak buiten voor anker moeten gaan
- De huur en havengelden zijn voor catamarans vaak een stuk hoger
- De catamarans bieden veel ruimte terwijl de ruimte op een monohull beperkt is

Zelf een boot / zeiljacht huren en besturen - Dit wordt ook wel bareboat zeilen genoemd.

Op zich is het zeilen rondom Corfu, ook wel het Ionische gebied genoemd, redelijk eenvoudig. Het grote verschil met zeilen in Nederland zit hem in de manier van aanleggen en natuurlijk in het weer! Het aanmeren gebeurt op een heel andere manier namelijk met de achtersteven naar de kade. Met het anker wordt de boeg vastgelegd. Deze methode heeft als voordeel dat alle aangemeerde zeiljachten direct aan de kade liggen en privacy hebben. Een nadeel is wel dat u er zeker van moet zijn dat het anker goed houdt en u niet midden in de nacht merkt dat de boot tegen de kade botst, met alle schade en stress aan boord van dien. Als u er vertrouwen in heeft dat u over voldoende zeil en aanmeer ervaring beschikt is dit de beste keuze voor uw zeilvakantie. Heeft u wel voldoende zeilvaardigheden maar nog niet veel ervaring met het aanmeren of ankeren in Griekenland overweeg dan de 1-daagse cursus ankeren en aanmeren.

Zeilen met een zeilinstructeur aan boord.

Dit kan tijdens bijvoorbeeld één dag, een drie-daagse of een 6-daagse zeilcursus.

 1. Eén dag cursus ankeren en aanmeren

  Deze cursus geven wij vanuit Gouvia Marina op Corfu. Volg deze cursus / training als u nog niet over voldoende anker en aanmeer vaardigheden beschikt en wel zelf een zeiljacht wil huren/besturen tijdens je zeilvakantie. Deze cursus kunt u het beste doen met uw gehele bemanning zodat ook zij weten wat te doen als er geankerd of aangemeerd moet worden. Na deze cursus kunt u zelf met de rest van de bemanning vol vertrouwen aanmeren en ankeren, niets is zo vervelend als uw zeildag verpest wordt door stress aan boord en u niet kunt genieten van uw nachtrust aan boord.
 2. Een 3-daagse zeilcursus

  Heeft u wel zeilervaring maar nog niet voldoende zelfvertrouwen om een of enkele weken zelfstandig te gaan zeilen met uw bemanning dan is deze cursus de beste keuze. Tijdens deze drie-daagse cursus leert u, naast het aanmeren en ankeren in Griekenland, ook het zeiljacht goed kennen en zal de Nederlands CWO gecertificeerde zeilinstructeur u alle zeilvaardigheden aanleren om de rest van uw zeilvakantie relaxt te kunnen genieten van uw zeilvakantie. De instructeur stapt halverwege ergens af om terug te gaan naar Corfu.
 3. Een zes-daagse zeilcursus

  Wilt u leren zeilen maar liever niet in het onzekere Nederlandse klimaat, kies dan voor deze cursus. Tijdens deze cursus leert u zelfstandig als schipper een zeiljacht varen. Uw gehele bemanning kan meedoen aan deze cursus en ondertussen genieten van een heerlijke zeilvakantie.

Flottielje zeilen

Flottielje zeilen is zelfstandig zeilen (als u wilt met een schipper aan boord) in een groep met andere zeiljachten onder begeleiding van flottielje leiding. Iedere morgen wordt de bestemming met alle bemanningen doorgenomen en bij aankomst staat de flottielje begeleiding klaar om u te assisteren bij het ankeren en aanmeren. Het is gebruikelijk dat de gehele flottielje 's avonds met elkaar in het door de flottielje leiding geselecteerde restaurant gaan eten. Enkele nadelen van flottielje zeilen zijn:

 • De route staat vast en is beperkt.
 • Je wordt verwacht voor een bepaalde tijd in de volgende haven te zijn. Vaak is dat al rond 5 uur in de middag, dit terwijl het in het Ionische zeilgebied pas in de middag lekker gaat waaien en je heerlijk kunt zeilen.
 • De flottielje schepen zijn over het algemeen beperkt uitgerust. O.a. de accu capaciteit is vaak niet voldoende om de koelkast de hele dag aan te laten.
 • Niet iedereen vindt het gezellig om met het gehele flottielje gezamenlijk de avond door te brengen.

Zeilen met een schipper aan boord

De schipper kent het schip en het zeilgebied op zijn duimpje. Op basis van uw wensen wordt de route en tijdsindeling bepaald. U kunt er voor kiezen om de schipper het jacht te laten varen of op de momenten dat u dat wilt, onder toeziend oog van de schipper, zelf het roer of zeilen bedienen. Bij ons zorgt de schipper ook voor allerlei extra's die u nergens anders aangeboden krijgt. Boord barbecue, waterski's, kneeboard, funbanden en een zogenaamde sub-wing waarmee onderwater "gevlogen" kan worden zijn de garantie dat iedereen op en top geniet van de vakantie. Kortom relaxen.

 

 

 

 

 

 

Tags: SailSailing yacht rentalSailing holidayBareboat zeiljacht huren CorfuZeiljacht verhuur KorfoeZeilboot huren KorfoeZeilvakantie KorfoeBareboat huren Korfoe
FaLang translation system by Faboba